Archaeology of Iran in the Historical Period اثر مشترک انتشارات دانشگاه تهران و اشپرینگر منتشر شد
1399-04-10
Archaeology of Iran in the Historical Period اثر مشترک  انتشارات دانشگاه تهران و اشپرینگر منتشر شد

کتاب Archaeology of Iran in the Historical Period  اثر دکتر کمال‌الدین نیکنامی و علی هژبری توسط انتشارات دانشگاه تهران و انتشارات اشپرینگر منتشر شد.

این مجموعه بیست و هشت مقاله‌ای بررسی جدیدی از ایران پیش از اسلام، از عیلامی‌ها تا پایان شاهنشاهی ساسانی، شامل تنوعی غنی از مردم و فرهنگ‌ها پیش روی می‌نهد. از نظر تاریخی، ایران پلی میان فرهنگ‌های نخستین خاور نزدیک و جهان کلاسیک متأخر مدیترانه بود و تأثیری ژرف بر روی وجوه سیاسی، نظامی، اقتصادی و فرهنگی جهان باستان داشت. این کتاب توسط محققان بین‌المللی و عمدتاً در زمینه باستان‌شناسی کاربردی نوشته شده است و از منظر تاریخی، قطعات مهمی از رمز و راز هویت ملی فرهنگ ایرانی را ارائه می‌دهد.

این اثر فاخر، با آشکار کردن غنا و شکوه جامعه باستانی ایران - اطلاعات غنی باستان‌شناسی و صنایع پیشرفته هنری - که پیش‌تر، بسیاری از آنها در خارج از ایران، هرگز معرفی نشده است، به زیبایی گستره‌ای از پژوهش‌ها در زمینۀ جنبه‌های ویژه باستان‌شناسی ایران فرا روی می‌نهد و بدین ترتیب نشان می‌دهد که چرا شاهکارهای هنری ایرانیان باستان، از بهترین نمونه‌هایی است که تا کنون ارائه شده است. افزون بر این، نویسندگان بررسی می‌کنند که باستان‌شناسی چگونه ما را از گذشته فرهنگی‌مان آگاه می‌کند و چه چیزی در این منطقه مهم هنوز نامکشوف مانده است.

این کتاب، سومین کتابی است که به صورت مشترک انتشارات دانشگاه تهران و اشپرینگر منتشر کرده‌اند.